top of page

Recept na Tekvicovo-jablkovú bábovku

  • Writer: Wilton
    Wilton
  • Sep 21, 2024
  • 2 minút čítania

Tento recept na bábovku s tekvicou a jablkami spája všetky lahodné chute jesene do jednej lahodnej pochúťky. Bábovka je pokvapkaná teplým karamelom, vďaka čomu vznikne dekadentný dezert, ktorý je ideálny na spárovanie s pár kopčekami zmrzliny. Originálny recept od spoločnosti Wilton, preložený len pre Vás!




ree

ree
Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?

Bábovka:

  • 3 hrnčeky hladkej múky

  • 1 PL mletej škorice

  • 1 ČL soli

  • 1 ČL sódy bikarbóny

  • 1/4 ČL mletého klinčeka

  • 3 vajcia

  • 2 hrnčeky kryštálového cukru

  • 3/4 hrnčeka oleja

  • 425g tekvicového pyré (z konzervy alebo čerstvé, je to na Vás)

  • 1/3 hrnčeka jablkovej šťavy/mlieka

  • 1 ČL vanilkového extraktu/arómy

  • 1 a 1/2 hrnčeka jabĺk nakrájaných na malé kúsky (cca 2 jablká)

  • 1/2 hrnčeka sekaných vlašských alebo pekanových orechov

Karamelová poleva:

  • 1 hrnček kryštálového cukru

  • 2 PL vody

  • 1/2 ČL soli

  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie

  • 3 PL masla




S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:

Škorica mletá 300g
Buy Now
FC ochucovacia pasta vanilka 100g
Buy Now
Ken Nata 1l
Buy Now
Silikónová forma na bábovku flower 23,5 cm
Buy Now
Silikónová forma na bábovku ruža 25 cm
Buy Now
Forma na bábovku Marissa Orient
Buy Now
Carlex sprej 600 ml
Buy Now


ree
Ako čarovať:

  1. Predhrejeme rúru na 175°C a dôkladne si vymastíme formu na bábovky Carex sprejom, alebo iným vymsťovacím sprejom.

  2. V miske zmiešame múku, škoricu, soľ, sódu bikarbónu a klinčeky.

  3. V druhej miske si metličkou zmiešame cukor, olej, tekvicové pyré, jablkovú šťavu/mlieko a vanilkový extrakt.

  4. V tretej, veľkej miske si vyšľaháme vajcia na strednej rýchlosti až pokiaľ nedosiahnu svetlo-žltú farbu. Následne do vajec postupne pridávame tekvicovú zmes, a dôkladne šľaháme.

  5. Následne na najslabšej rýchlosti alebo ručne primiešame múčnu zmes a napokon jablká a orechy.

  6. Vložíme cesto do pripravenej formy na bábovku a dáme piecť na 55 až 60 minút, alebo dokedy špáradlo vpichnuté do stredu bábovky nie je po vytiahnutí čisté.

  7. Vyberieme bábovku z rúry a necháme ju 15 vychladnúť vo forme. Následne ju premiestnime na mriežku a necháme ju úplne vychladnúť.

  8. Pokiaľ nám bábovka chladne, na miernom ohni v menšom hrnci rozpustíme cukor, vodu a soľ a dôkladne miešame pokiaľ sa cukor a soľ úplne nerozpustia. Potom necháme polevu variť na strednom ohreve cca 6-8 minút, alebo pokiaľ nedosiahne jantárovú farbu.

  9. Presunieme hrniec zo sporáku a pridáme smotanu a maslo. Buďte opatrní, poleva bude bublať. Ak sa v karameli začnú tvoriť hrudky, presunieme polevu naspäť na sporák a znova zohrejeme a dôkladne miešame pokiaľ sa hrudky nerozpustia.

  10. Bábovku polievame ešte teplou polevou a podávame.





A je to! Vaša úžasná tekvicovo-jablková bábovka je hotová! Keď ju vytiahnete z rúry, vaša kuchyňa bude voňať ako jeseň! Odkrojte si poriadny kúsok, nalejte si šálku horúceho čaju a vychutnajte si každé sústo tohto lahodného jesenného kúzla.


Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,


tím Pečiem, aj keď to neviem


Komentáre


bottom of page