Recept na Malinovú penu
- LorAnn
- Sep 21, 2024
- Čítanie: 1
Updated: Jan 14
Táto jednoduchá malinová pena je vyrobená s LorAnn Raspberry Bakery Emulsion a je dokonalým dezertom, ktorý môžete zdieľať so svojou milovanou osobou. Originálny recept od LorAnn, preložený iba pre Vás!


Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?
2 hrnčeky čerstvých malín, plus pár na posypanie
1/2 hrnčeka cukru
1 PL citrónovej šťavy
1 a 1/2 ČL práškovej želatíny
1/4 hrnčeka studenej vody
1 ČL LorAnn malinovej emulzie
1 hrnček smotany na šľahanie
S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:

Ako čarovať:
Maliny vložíme do kuchynského robota, prikryjeme a rozmixujeme. Pyré precedíme do väčšej misky aby sme odstránili semiačka. Vmiešame doň cukor, citrónovú šťavu a malinovú emulziu.
Do malého hrnčeka so studenou vodou vsypeme práškovú želatínu a necháme 1 minútu odstáť. Miešame na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Následne vmiešame želatínu do malinovej zmesi. Necháme v chladničke mierne stuhnúť, asi 1 hodinu.
Želatínovú zmes vyšľaháme pri vysokej rýchlosti do peny. Postupne pridajte smotanu a šľaháme do zhustnutia, asi 2 minúty.
Naporcujeme penu do dezertných misiek alebo pohárikov a podľa preferencíí ozdobíme celými malinami, alebo malinami sušenými mrazom. Zakryjeme a necháme v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny.
Vaša malinová pena je hotová láska na prvý pohľad! 💕 Stačí len ozdobiť, ochutnať a nechať sa unášať sladkou romantikou.
Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,
tím Pečiem, aj keď to neviem
Comments