top of page

Recept na Malinovú penu

  • Writer: LorAnn
    LorAnn
  • Sep 21, 2024
  • Čítanie: 1

Updated: Jan 14


Táto jednoduchá malinová pena je vyrobená s LorAnn Raspberry Bakery Emulsion a je dokonalým dezertom, ktorý môžete zdieľať so svojou milovanou osobou. Originálny recept od LorAnn, preložený iba pre Vás!





Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?


  • 2 hrnčeky čerstvých malín, plus pár na posypanie

  • 1/2 hrnčeka cukru

  • 1 PL citrónovej šťavy

  • 1 a 1/2 ČL práškovej želatíny

  • 1/4 hrnčeka studenej vody

  • 1 ČL LorAnn malinovej emulzie

  • 1 hrnček smotany na šľahanie



S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:



Ako čarovať:

  1. Maliny vložíme do kuchynského robota, prikryjeme a rozmixujeme. Pyré precedíme do väčšej misky aby sme odstránili semiačka. Vmiešame doň cukor, citrónovú šťavu a malinovú emulziu.

  2. Do malého hrnčeka so studenou vodou vsypeme práškovú želatínu a necháme 1 minútu odstáť. Miešame na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Následne vmiešame želatínu do malinovej zmesi. Necháme v chladničke mierne stuhnúť, asi 1 hodinu.

  3. Želatínovú zmes vyšľaháme pri vysokej rýchlosti do peny. Postupne pridajte smotanu a šľaháme do zhustnutia, asi 2 minúty.

  4. Naporcujeme penu do dezertných misiek alebo pohárikov a podľa preferencíí ozdobíme celými malinami, alebo malinami sušenými mrazom. Zakryjeme a necháme v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny.





Vaša malinová pena je hotová láska na prvý pohľad! 💕 Stačí len ozdobiť, ochutnať a nechať sa unášať sladkou romantikou.


Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,


tím Pečiem, aj keď to neviem


Comments


bottom of page