top of page

Recept na Jahodovú Lambeth tortu s jahodovým krémom z bielej čokolády

  • Writer: LorAnn
    LorAnn
  • Jan 14
  • Čítanie: 3

Táto torta ozdobená štýlom Lambeth obsahuje LorAnn lahodnú jahodovú emulziu a úžasné lemy okolo vrstvenej srdcovej torty. Urobte z tejto tematickej torty svoj nový obľúbený dezert na valentínske oslavy!





Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?

Korpus:

  • 150g smotany na šľahanie

  • 4 vajcia

  • 180g plnotučného gréckeho jogurtu

  • 2 ČL LorAnn Organic Madagascar Vanilla Bean Paste (alebo iný vanilkový extrakt/pasta)

  • 2 ČL LorAnn jahodovej emulzie

  • 290g hladkej múky

  • 10g (2 ČL) kypriaceho prášku

  • 2 PL vanilkového pudingového prášku (najlepšie instantného)

  • 325g kryštálového cukru (pomletého vo food processore, alebo krupicového cukru)

  • 200g masla

  • štipka soli


Maslový krém

  • 170g bielok (pasterizované, alebo ekvivalent sušených)

  • 360g práškového cukru

  • 908g masla

  • štipka soli

  • 226g rozpustenej bielej čokolády

  • 2 ČL LorAnn vanilkového extraktu

  • 2 ČL LorAnn jahodovej emulzie


Na plnku

  • 1/3 maslového krému

  • 28g rozdrvených mrazom sušených jahôd



S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:



Ako čarovať:

  1. Prehrejeme si rúru na 160°C.

  2. (ak nepoužívame krupicový cukor) Rozmlieme si cukor v kuchynskom robote na 30-40 sekúnd, aby sme vytvorili superjemný cukor. To dodá nášmu korpusu nádhernú jemnú textúru.

  3. Vo veľkej odmerke zmiešame vajcia, grécky jogurt, hustú smotanu, pastu z vanilkových strukov a jahodovú emulziu. Zmes mokrých ingrediencií odložíme.

  4. V samostatnej miske preosejeme múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dobre zmiešame.

  5. V miske stolného mixéra s lopatkovým nástavcom šľaháme maslo 5 minút. Nezabudnite každých 60 sekúnd zotrieť boky, aby sa maslo rovnomerne zapracovalo, čím sa dosiahne našľahaná, ľahká a nadýchaná textúra.

  6. Do vyšľahaného masla pridáme preosiate suché ingrediencie a miešame na nízkom stupni asi 3 minúty. Nezabudnite každú minútu zotrieť boky, aby ste zaistili rovnomerné zapracovanie. Po úplnom premiešaní by zmes mala mať pieskovú štruktúru.

  7. Zmeníme nástavce na metličky a pomaly v dvoch častiach prišľaháme mokré ingrediencie. Šľaháme pri strednej rýchlosti 2 minúty, zotierame boky misky, aby sme sa uistili, že je všetko rovnomerne zapracované.

  8. Cesto nalejeme do dvoch 20cm srdiečkových tortových foriem a pečieme približne 18-25 minút. Sledujte korpusy a vyberte ich, až keď vám špáradlo ktoré do nich zapichnete ostane čisté.

  9. Necháme korpusy vychladnúť pri izbovej teplote po dobu 5 minút, potom ich jemne zabalíme do potravinovej fólie, aby sa zachovala vlhkosť.

  10. Pred zdobením necháme úplne vychladnúť.


Maslový krém:

  1. V stolnom mixéri šľaháme spolu vaječné bielky a práškový cukor na stredne vysokej teplote 2 minúty, kým nebudú svetlé a lesklé.

  2. Zotrieme boky misky a pridáme vanilkový extrakt a jahodovú emulziu. Znova šľaháme pri vysokej teplote 2 minúty.

  3. Znížime rýchlosť mixéra na nízku a postupne pridávame na kúsky pokrájané maslo izbovej teploty a pokračujeme v šľahaní. Pridáme aj štipku soli.

  4. Zastavíme mixér, zotrieme boky misky a vymeníme šľahací nástavec za metličky.

  5. Mixujeme na vysokej rýchlosti po dobu 4 minút. To vytvorí nádherný hladký a jemný krém.

  6. Kým sa maslový krem šľahá, roztopíme si bielu čokoládu tak, aby bola bez hrudiek.

  7. Zastavíme mixér a vytvoríme malú jamku v strede maslového krému. Do otvoru nalejeme jemne vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, pričom dbáme na to, aby sme ju nenaliali na steny misky, aby nevznikli hrudky. Zapneme mixér na nízke otáčky na 4-5 minút.

  8. Odoberime asi ⅔ šálky maslového krému a zohrejeme ho v mikrovlnnej rúre na 20 sekúnd, aby sa maslový krém jemne roztopil, potom ho pridáme späť do misky a šľahajte na nízkych otáčkach ďalšie 3 minúty – to nám poskytne dokonale krémovú a zasnenú hladkú textúru na zdobenie!

  9. Odoberieme ⅓ maslového krému (na plnku do torty) a pridáme do neho rozdrvené lyofilizované jahody. To vytvorí krásnu ružovkastú farbu a chuť.

  10. Tortu naplníme, obtrieme a ozdobíme.




Pre tých, ktorí sa učia očami tu máme aj videá:

Časť 1:



Časť 2:




A voilà, vaša jahodová Lambeth torta je hotová – umelecké dielo, ktoré chutí rovnako dobre, ako vyzerá! Stačí už len nakrájať, podávať a sledovať, ako sa všetci doňho zaľúbia na prvé sústo.


Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,


tím Pečiem, aj keď to neviem


Comments


bottom of page