top of page

Recept na kávové zrná

  • Writer: Janka
    Janka
  • Aug 29, 2024
  • 2 minút čítania

Updated: Sep 20, 2024

Ak milujete vôňu čerstvo zomletej kávy a chcete si ju vychutnať trochu inak, tak ste tu správne! Dnes vám ukážem, ako premeniť obyčajnú kávu na sladký zázrak – kávové zrná! Tieto malé čokoládovo-kávové pochúťky sú ako malé energické bomby, ktoré vás prebudia aj uprostred najospalejšieho dňa. A čo je na tom najlepšie? Sú také lahodné, že pri nich zabudnete na všetky starosti. Takže vyhrňte rukávy, ideme na to!




ree

ree
Čo sa ukrýva za týmto gurmánskym kúzlom?

  • 2 x 250 g BB čokoládového pudingu

  • 250 g práškového cukru

  • 250 g Zela Delikates alebo masla

  • 4 PL mletej kávy

  • 100 - 120 ml rumu

  • K2 cukrárenská hmota na potiahnutie

  • polevová čokoláda

  • cera

  • formička na kávové zrná




S týmito našimi produktmi to zvládnete ako profík:

Forma na veľké kávové zrno 1ks
Buy Now
Forma na veľké kávové zrná 10ks
Buy Now
Forma na malé kávové zrná 23ks
Buy Now
Zela Delikates 2,5kg
Buy Now
K2 cukrárenská hmota 1kg
Buy Now
Nobel Bitterfond tmavá poleva 0,5kg
Buy Now


ree
Ako čarovať:

  1. Do masla vsypeme BB pudingy, práškový cukor a rum a vyšľaháme do tuha.

  2. Do hmoty pridáme 4 polievkové lyžice mletej kávy a znova šľaháme.

  3. Keď je plnka vyšľahaná, nachystáme si poťahovú hmotu, ktorú dobre rozvaľkáme. Následne ju narežeme na štvorčeky.

  4. Do formičky na kávové zrná si vložíme poťahovú hmotu a naplníme ju plnkou. Zabalíme to vo zvyšnej poťahovej hmote a dobre vtlačíme do formy, nech si zrno zachová tvar. Následne ho vyklopíme s formičky.

  5. Keď si takto spravíme všetky zrná, na chvíľu ich dáma do chladničky, aby stuhli a aby aj poťahová hmota trošku oschla.

  6. Roztopíme si polevovú čokoládu s trochou cery a stuhnuté kávové zrná v nej namáčame. Namočené kávové zrná položíme na mriežku alebo na papier na pečenie, podľa toho čo máte doma.

  7. Polevu necháme stuhnúť a máme hotovo.




Pre tých, ktorí sa učia očami tu máme aj videorecept:



A voilà, kávové zrná sú hotové! Nezabudnite ich schovať pred všetkými, inak vám zmiznú skôr, než poviete „espresso“! Užite si každé sústo a nechajte sa rozmaznávať týmto malým, voňavým zázrakom. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite sa s nami podeliť o vaše cukrárske dobrodružstvá na sociálnych sieťach, radi ich uvidíme!


Nech sa Vám v kuchyni ľahko čaruje,


Vaša Janka

Komentáre


bottom of page